söndag 28 mars 2010

Vårfint ute och inne

När solen skiner på de nyputsade fönstren är det dags för årets Mårbacka pelargonier att inta sina platser. Med vackra rosa blommor bjuder de på en föraning om att snart är det sommar…

Nu är det bråda tider i trädgården. förra veckans högsta temperatur var 15 grader och det innebär kafferast på terrassen. Ut med trädgårdsmöblerna och skura dem vita, gästerna måste ju ha någon stans att sitta i vårsolen.

Det är bäst att nån sätter fart som Emils syster Ida sjöng i visan. Viggo flyttar en ful taggig häck som står lite för nära vår trädkoja. Barnen kan ju sticka sig och Viggo gillar att köra grävskopa nu när han inte behöver ploga mer snö. Granflickan Evelin har vårkänslor och kommer för att inspektera kojan efter vintern, stora planer dras upp om hur den skall inredas.

"Det som göms i snö kommer fram i tö" innebär plock av grenar och ris från gräsmatta och rabatter. Det är bra att "mata" Påskbrasan med dessa mindre grenar, nu ligger det mest stora grenar från de beskurna äppelträden och det kan bli lite svårt att få eld på dem.

Riset besöks flitigt av traktens småfåglar som den här lilla blåmesen men de lär flytta på sig när påskbrasan tänds om knappt en vecka!

1 kommentar:

  1. Kan tänka mig det blir några kaffe på den där terasen i löpet av dagen :-)

    SvaraRadera