lördag 27 mars 2010

Ornitologer och flyttfåglarKonferens och lanthotell Gits Gård ligger vid kanten av gamla Ramsjön som är ett känt fågelområde. Det är ett säkert vårtecken när bilarna står på rad i dikeskanten… någon har ringt eller SMSat vännerna om att en ovanlig fågel är här. Vad gör fågelskådaren inte för att få ett kryss till i samlingen!

Här på gården har vi införskaffat en Fågelbok för att lära oss och våra övernattande gäster lite mer om våra flygande vänner. Det är lätt pinsamt att bara känna igen gråsparv, skata, kråka, mås och de andra vanliga fåglarna. Idag har jag sett både Tofsvipa, Koltrast och två Tranor i skyn…. Fler rapporter kommer.

Viggo har utökat bostadsmarknaden med ännu fler fågelholkar som står inflyttningsklara.

Själv är jag lite bekymrad över vart gårdens Svalor skall ta vägen, förra våren var de mycket upprörda över att vi gjort konferens- och festlokal på höloftet där de tidigare byggt bo. Det var rena protestdemonstrationen (flygande sådan) på innergården. Även om det är lite tidigt har jag ställt vårt förråd "Grishusets" dörr på glänt så det kan flytta in där tillsvidare.

I övrigt funderar vi på att ta just ladusvalan som logga till Gits Gård. Vad tror ni om et?
1 kommentar: